Yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden/verenigen.

Bij de yoga lessen van AduKid verbinden we de verschillende uitwerkingen van yoga met elkaar.


ontspanning
Het aan- en ontspannen van alle delen van het lichaam alsook het bewust ademhalen zorgt voor een diepe ontspanning. De eindontspanning zorgt voor een goede nachtrust of een fit begin van de dag.

flexibiliteit
Van yoga wórd je juist flexibel! Tijdens de lessen worden alle spiergroepen gebruikt zodat je lichaam soepel blijft. Natuurlijk zorgt yoga ook voor een gezonde flexibele -mentale- houding in het leven

reiniging
Bepaalde houdingen stimuleren het afvoeren van afvalstoffen in je lijf, andere zorgen weer voor toevoer van energie! Yoga, meditatie en bewuste ademhaling reinigen je fysiek, maar zorgen ook voor een grote schoonmaak in alle opgeslagen emoties en gedachten.

balans
Je verbetert je fysieke balans in de lessen door de houdingen en je concentratie hierop. Ook zul je je meer gebalanceerd gaan voelen in je emoties en gedachtewereld.

“it’s not about touching your toes, it is what you learn on the way down”

Jigar Gor

kracht
De lessen van AduKid bevatten een goede dosis kracht. Je spieren worden aangesproken en uitgedaagd zodat je bouwt aan een krachtig lichaam!

focus
In de lessen leer je je aandacht erbij te houden, zodat je mindful bezig bent met datgene je aan het doen bent. Hierdoor ontstaat er onder andere meer innerlijke rust, minder gejaagdheid.

zelfbewustzijn
Je focust op het neutraal kijken naar jezelf… liever worden voor je lijf in woord en daad. Zoek je grenzen op omdat je dat van jezelf moet of wil je het? Sta je achter de keuzes die je maakt? Leer jezelf kennen!